Brändö Lax Ab

Hälsningar från skärgårdshavet

Brändö Lax Ab bildades år 1984 och är ett aktiebolag inom fiskodlingsbranschen. Vi odlar regnbågslax och sik i skärgården för den inhemska marknaden -- närproducerat när det är som bäst.

Bolaget leds av huvudägarna Karl-Johan Henriksson och Peter Granberg och beroende av säsong består personalen av 15-25 "saltimpregnerade" och "vindfräscha" yrkesmän och kvinnor.

Regnbågslaxen har från första början varit vår viktigaste odlingsart, men även sikodlingen har blivit ett viktigt komplement tack vare lyckade odlingsresultat. Totalt tar vi upp ca 1,8 miljoner kg havsdelikatesser per år och dessa levereras till de finska matborden. Mängden innebär ca. 7 miljoner portioner. Vi skulle alltså kunna servera varje finländare en matportion fisk med möjlighet till påfyllning.

Brändö

Brändö hör till Ålands skärgård, men på endast två timmars avstånd från Åbo.

Vi levererar dagsfärsk regnbågslax, sik och rom till flere fiskpartiaffärer och fiskförädlare, som i sin tur levererar vår fisk vidare till detaljhandeln. I framtiden kommer vi också att erbjuda dagsfärsk fisk direkt till konsumenten via vår näthandel.  

Kvalitet och färskhet är mycket viktiga för oss då fisken är vårt levebröd. Vi övervakar våra fiskars hälsa, levnadsförhållanden och näringsintag- utan att glömma miljön som de växer i.

Brändö Lax Ab:s produkter är närproducerade, kvalitativa, smakrika och alltid färska.

 

Vi garanterar detta.

Karl-Johan Henriksson
Toimitusjohtaja