TUOTTEET & LAATU

Ahvenanmerellä kasvaneet kalamme täyttävät poikkeuksetta korkeat laatukriteerit. Kirjolohelle ja siialle tarjotaan laadukasta ravintoa ja niiden elinolosuhteista huolehditaan tarkasti, jotta kaloista kehittyy ravitsemusarvoiltaan korkealaatuinen ja turvallinen elintarvike.

Kalanviljely edellyttää puhdasta vettä ja alueita, joissa vedenkierto on voimakasta ja kesäaikaan tarpeeksi viileää. Brändössä olosuhteet ovat ihanteelliset.

Brändö Laxin kirjolohessa ja siiassa on hyvälaatuista proteiinia ja hyvää rasvaa. Rasva on pehmeää ja vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihin, verensokeriin ja verenpaineeseen.

Proteiini, rasva ja bioaktiiviset yhdisteet tekevät kalasta terveydelle hyödyllistä.

Kala on myös tärkeä D-vitamiinin lähde.

Suomen sydänliitto on myöntänyt Benella-kirjolohelle sydänmerkin.






SIIKA

Coregonus lavaretus, vaellussiika

Brändö Laxin kasvattamat siiat ovat kotimaista Kokemäenjoen kantaa. Vaalealihainen siika on maukas ruokakala, jonka suosio on kasvanut tasaisesti vuosituhannen vaihteesta lähtien.

Siika on tunnettu siitä, että se viihtuu vain puhtaissa, kylmissä ja hapekkaissa vesissä. Kasvatettu siika on villiä serkkuaan rasvaisempi, joten se soveltuu hyvin myös grillattavaksi ja graavattavaksi.

Siikatuotteemme on kokonainen perattu siika.

KIRJOLOHI

Onchorchyncus mykiss

Vastuullisesti kasvatettu Brändö Lax -kirjolohi on erinomainen ja terveellinen ruokakala. Se kasvatetaan siian tavoin Ahvenanmeren vesissä Brändön Åvassa. Perkaamme kalat aamulla ja toimitamme ne myyntiin jalostajille saman vuorokauden aikana.

Kirjolohi onkin Suomen suosituin ruokakala.

Kirjolohta nimitettiin suomessa aikaisemmin forelliksi ja sateenkaarirauduksi, kunnes presidentti Urho Kekkonen ehdotti 1960-luvulla nimeksi kirjolohta, joka vakiintuikin kalan suomalaiseksi nimeksi. Alkujaan kirjolohi on tuotu Suomeen ja sen kanta on peräisin Tyyneltämereltä.

Kirjolohituotteemme ovat kokonainen perattu kala ja mäti.